![]() |
Dil söğüş sandviç 1 dana dili 1 adet havuç 1 adet soğan 2 adet kereviz yaprağı Yarım demet maydanoz sapı 1 diş sarmısak 1 defne yaprağı Karabiber, tuz Hazırlanmış dana dilinin iki tarafına karabiber ve tuz dökün. Yıkadığınız havucun üzerini kazıyıp uzunlamasına dörde bölün, her parçayı da 3 cm kalınlığında doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun, dörde bölün. Kerevizin yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Maydanozun saplarını ve sarmısağın kabuklarını da ayırıp dili düdüklü tencereye koyun. Dilin yanına havucu, soğanı, kereviz yapraklarını, maydanoz saplarını, diş sarmısağı ve defne yaprağını koyun, dilin yarısına gelecek kadar su koyup yarım saat pişirin. Piştiğinde soğuması için biraz bekleyin. Dili tahtaya koyup derisini bıçak yardımıyla temizleyin. Kök kısmını ayırın ve ince ince dilimleyin. Dil söğüş yenmeye hazır, ister tabağa koyarak servis edebilirsiniz, dilerseniz sandviç olarak ikram edebilirsiniz. Şarap tavsiyesi; Tılsım Roze Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:12 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.