![]() |
Deniz ürünleri sevenlere 1 kg kefal 3 adet havuç 2 küçük kereviz kökü 3 adet iri patates 10 adet arpacık soğan 1 limon 1 baş sarmısak ½ demet maydanoz 1 ½ fincan zeytinyağı 1 ½ bardak su Patatesleri soyup dörde böldükten sonra soyulmuş soğanlarla birlikte soğuk su dolu bir kaba atın. Havuçların da üstünü kazıyıp enlemesine ikiye bölün ve patateslerin yanına atın. Soyulduktan sonra dörde bölünmüş kereviz köklerini de suya atıp iyice yıkadıktan sonra bir buçuk bardak su ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Bir tutam tuz serpin. Sebzeler yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak haşlayın. Haşlandığında ocağı kapatıp soğuması için biraz bekleyin. Bu sırada kefal balıklarının pullarını kazıyıp yüzgeçlerini kesin ve iyice temizledikten sonra yıkayın. Kefal eğer büyükse dilimleyerek sebzelerin üzerine düzgün biçimde dizin. Limonu dilimleyip balığın üzerine yerleştirdikten sonra 15 dakika kadar daha pişirin. Balık pişerken maydanozu ince ince kıyın. Balık piştiğinde bir servis tabağına alın. Maydanozu da balığın üzerine serptikten sonra soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz. Şarap tavsiyesi; Balıklarla uyumlu Buğu Kaynak: Şarap Günlüğü |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:56 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.