![]() |
Mantarlı kremalı risotto 2 su bardağı arborio pirinci 2 su bardağı yıkanıp temizlenmiş ve küçük küçük kesilmiş mantar Yarım su bardağı krema 7 bardak tavuk suyu 4 tane kıyılmış orta boy arpacık soğanı 1/3 bardak rendelenmiş parmesan 2 servis kaşığı kıyılmış maydanoz 4 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Tuz ve yeni çekilmiş karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı orta büyüklükteki bir tavada eritin. Mantarları ekleyin ve 5 dakika kadar soteleyin. Mantarlar hazırlandığında kremayı ekleyin ve 5 dakika ağır ateşte pişirin. Tavayı ateşten alın ve bir kenarda bekletin. Orta boyutlarda derin bir tencereye sıvı yağı ve geri kalan 2 kaşık tereyağını atın. Soğanları tencereye atın ve iki dakika kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu kaşık kaşık ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca pirincin suyunu çekmesini bekleyin. Pirinçler pişmiş ve çiğnenebilir kıvamda olmalıdır. Mantarlara parmesanı ekleyerek iyice karıştırın. Tuzunu ve karabiberini döktükten sonra maydanozları ekleyerek servis edebilirsiniz. Şarap tavsiyesi; Kremalarla uyumlu Buğu Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:52 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.