![]() |
Deniz mahsulleriyle hazırlanmış börek 1 kg karışık balık filetosu 100 adet temizlenmiş kanal karidesi 5 adet sivribiber 2 adet soyulmuş domates 1 çorba kaşığı kasesi rendelenmiş kaşar peyniri 3 adet yumurta 1 demet kıyılmış dereotu 1 adet böreklik yufka 5 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kases rafine çiçek yağı yeterince tuz karabiber ve yenibahar Balık filetoları tavla zarı iriliğinde parçalara bölünür. Domates ve sivribiber de aynı şekilde doğranıp bir tabağa koyulur. Kaşar peyniri rendesi, tereyağı, tuz, biber, baharatlar ve dereotu karıştırılıp içine yumurtanın sarısı eklenir, beyazı ayrılır. Yufka dörde kesilip harç tam yuvarlak kısmın ortasına koyulur. İki köşesinin üzerine katlanıp dikdörtgen ya da bir silindir biçiminde sarılır. Ayrılan yumurta akına batırılıp yapıştırılır. Yağda kızartılıp servis edilir. (Tarif; Fethi usta (Güngör) ile Vefa Zat'ın Geleneksel Meyhane Mutfağı'ndan Balık Yemekleri adlı kitabından alınmıştır.) Şarap tavsiyesi; Deniz mahsulleriyle uyumlu Terra Sultaniye Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:55 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.