![]() |
İtalyanlara özgü dilimler 3-4 cm kalınlığında kesilmiş 1 ekmeğin dilimleri 6 diş ince kıyılmış sarmısak 3 adet küp şeklinde doğranmış domates Yarım su bardağı doğranmış taze fesleğen ¾ bardak sızma zeytinyağı Tuz ve karabiber Küçük küpler şeklinde doğradığınız domatesi, kıyılmış sarmısağı ve fesleğeni, yarım su bardağı zeytinyağı ile karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyin ve bir süre bekletin. Yağın geri kalan kısmını ekmek dilimlerinin üzerine ince bir tabaka şeklinde sürün. Önceden ısıtılmış fırına atarak 6 dakika boyunca kızartın. Eğer ekmekleri ızgarada hazırlıyorsanız 4-5 dakika yeterli olacaktır. Ekmekler kızardığında hazırladığınız karışımı dilimlerin yağlanmış taraflarının üzerine sürün ve servis edin. Şarap tavsiyesi; Pizzalarla uyumlu Buzbağ Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:18 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.