![]() |
Yemeğin ardından frambuazlı armut tatlısı 6 tane armut 200 gr. frambuaz Yarım kilo toz şeker 3 tane karanfil Armutların yıkadıktan sonra saplarını koparmadan kabuklarını soyun. İçini fazla oyup şeklini bozmadan çekirdeklerini çıkartın. Armutları bir tencerenin içine 100 gr. şeker ve karanfille birlikte atın, pişmesini bekleyin. Bu arada 200 gram frambuazı püre haline getirene kadar ezin ve geri kalan şekeri ekleyerek karıştırın. Pişen armutları bir tepsiye dizin, hazırladığınız karışımı armutların üzerine dökün. Bu kez önceden ısınmış olan fırına atın ve 5 dakika bekletin. Tatlınız soğuduktan sonra servise hazır. Şarap tavsiyesi; Meyve ve tatlılarla uyumlu Balo Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:50 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.