![]() |
Hem hafif hem lezzetli bir seçenek Yarım kilo ahtapot Bir fincan sirke İki tane sivri biber Bir demet maydanoz Dört sap taze soğan Bir orta boy domates İki kaşık zeytinyağı Yarım limonun suyu Tuz Temizlenmiş ahtapotu bir fincan sirke kattığınız suda yumuşayana kadar haşlayın. Düdüklü tencerede haşlarsanız daha iyi sonuç elde edebilirsiniz. Ahtapot haşlanırken sivri biberleri ve taze soğanları temizleyip halka halka kesin. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Derin bir servis tabağının içine ahtapotu ince ince doğrayın ve sebzelerle karıştırın. Zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Maydanozları kıyıp salatanın üzerine serpin. Şarap tavsiyesi; Deniz mahsulleri ve salatalarla uyumlu Terra Sultaniye Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:39 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.