![]() |
Masanıza lezzet katacak 250 gr. karides 1 pırasa 1 havuç ¼ demet maydanoz 6 sap taze soğan 4 diş sarmısak 2 sivri biber 1 domates Kereviz yaprağı Kaşar Pırasayı ve havucu halka halka doğrayın. Biraz kereviz yaprağını ve maydanozları yıkayıp ince ince kıyın. Hepsini bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. 10 dakika kadar sonra 250 gram karidesi tencereye atıp haşlayın. Malzemeler haşlanırken ayrı bir kapta sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Taze soğanı ve sarmısağı tavanın içine koyup kavurun. Sivri biberleri ve domatesi doğrayıp tavanın içine koyun, sosu iyice pişirin. Karides ve sebzeleri süzüp güveç kabına alın ve üzerine hazırladığınız sosu ekleyin. Güvecin üzerine bir parça kaşar rendeleyip fırına atın. İyice pişirip sıcakken servis yapın. Şarap tavsiyesi; Terra Kalecik Karası Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:04 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.