![]() |
Pilav üstüne tavuk 1 adet tavuk 1 adet soğan 2 bardak pirinç 3 bardak tavuk suyu Yarım kadeh Cumartesi beyaz Sadeyağ Zeytinyağı Tuz Karabiber Tavuk suyu ile hazırladığınız pilavı dinlenmeye bırakın. Bütün haldeki tavuğu parçalara ayırın. Zeytinyağı ve sadeyağ döktüğünüz büyükçe bir tencerede rendelediğiniz soğanı kavurduktan sonra, tavuk parçalarını ekleyin ve çevirerek kızartın. İyice kızardıktan sonra üzerine tuz ve karabiber dökün. Ardından şarap ve bir çorba kaşığı suyu ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp, zaman zaman çevirerek iyice pişmelerini sağlayın. Daha sonra demlenmiş pilav üzerinde servis edin. Şarap tavsiyesi; Tavuk yemekleriyle uyumlu Terra Sultaniye Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:51 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.