![]() |
Mantar soslu polenta Polenta için: 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı mısır unu 4 su bardağı su Tuz Sos için: 400 gram mantar 2 adet çarliston biber 1 adet soğan 1 çay kaşığı salça Zeytinyağı Tuz Tereyağını eritin, 4 bardak suyu üzerine dökün ve kaynatın. Kaynadıktan sonra, içine mısır unu ve tuz ekleyip katılaşana kadar karıştırın. Düz bir kalıp içinde soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra bir kaç saat buzdolabında bekletin. Bir kenarda mantarları, biberleri ve soğanı dilimleyin. Zeytinyağını kızdırın, soğanı kavurun. Soğan kızarmaya başladığında, salçayı, biberleri ve mantarı ekleyin. Mantarlar piştikten sonra ateşten alın. Bu arada iyice katılaşmış polentayı dilimler halinde kesin ve çok az zeytinyağında yağ çekmez tavada kızartın. Mantar sosunu kızarmış polentaların üzerine koyun. Sıcak servis edin. Şarap tavsiyesi; Mantar yemekleriyle uyumlu Buzbağ Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:57 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.