![]() |
Beşamel soslu Hünkar Kayığı 8 adet sakız kabağı 50 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) 50 gram un 60 gram katıyağ ½ litre süt 2 adet yumurta 100 gram pişmiş jambon Tuz Karabiber Kabakları birkaç dakika haşlayın. Tencereden alıp sularını süzdükten sonra ortadan ikiye ayırıp, bir kaşık yardımıyla içlerini boşaltın. 40 gram katıyağı bir tavada eritip içine unu katın ve karıştırın. Karışım renk değiştirmeye başladığında sıcak sütü yavaş yavaş dökün. Tuz ve biber ekleyin. Karıştırmaya devam ederek orta ateşte beş dakika pişirin. Hazırladığınız bu beşamel sosuna kaşar peyniri ve kıyılmış jambonu katın, iyice karıştırdıktan sonra soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra önce bir yumurtayı katıp iyice yedirip, ardından ikinci yumurtayı katarak iyice yedirin. Ardından kabakların içleri karışımla doldurun. Kalan 20 gram yağ ile fırın tepsisi yağlayıp, içleri doldurulmuş kabakları düzgünce yerleştirin. Kabakların üzeri kızarana kadar fırında pişirin. Şarap Tavsiyesi; Beyaz soslu yemeklerle uyumlu Buğu Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:35 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.