![]() |
Roka ve cherry domatesli farfalle 1 kg roka 100 ml sızma zeytinyağı 3 diş sarmısak 1 avuç fesleğen 20 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkarılmış 20 adet cherry domates 2 çorba kaşığı çam fıstığı 150 gr parmesan 400 gr farfalle tuz taze çekilmiş karabiber Farfalleyi bol tuzlu kaynar suda dişe gelecek kıvamda (al dente) haşayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp ezilmiş sarmısakları ekleyip altın sarısı olana kadar çevirin, fesleğen ve çam fıstığını, ortadan ikiye böldüğünüz cherry domatesleri, zeytinlerle birlikte karışıma ekleyin. Haşlanmış farfalleyi katıp, haşlama suyundan bir çorba kaşığı ile çevirin en son rokayı ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın, rendelenmiş parmesan ile servis edin. Şarap tavsiyesi; floral aromaların getirdiği tazelik sebebiyle Riesling. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:13 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.