![]() |
Frambuazlı, beyaz çikolatalı profiterol 100 gr tereyağ, doğranmış 2 çay kaşığı şeker 150 gr un, elenmiş 4 yumurta ½ limon kabuğu rendesi 250 gr beyaz çikolata 100 ml krema 250 gr taze frambuaz 500 gr vanilyalı dondurma Tereyağını ve şekeri, 1 bardak su ile tencereye koyun. Orta ateşte kaynama noktasına getirin. Ateşten alıp unu eleyin ve kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırın. Biraraya gelen hamuru kaseye transfer edin ve yumurtaları teker teker yedirip çırpma teli ile karıştırın. Limon kabuğu rendesini ilave edin. Krema torbasına doldurduğunuz karışımdan yağlanmış tepsiye 2,5 cm lik daireler sıkın. Hamurlar arasında 4er cm bırakın. 1 yumurtayı çırpın ve hamurların üstüne sürün. 200ºC lik fırında 20 dakika üstleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Beyaz çikolata sos için; Kremayı ufak bir tencerede kaynatın. Çikolatayı ufak parçalara ayırıp bir kaseye koyun. Kaynamış kremayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırıp sos kıvamına getirin. İstediğiniz yoğunluğa göre kremanın miktarını arttırabilirsiniz. Servis için, Profiterol hamurlarını ortadan ikiye bölün. İçlerine birer top vanilyalı dondurma koyup beyaz çikolata sos ve taze frambuazlarla servis edin. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:13 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.