![]() |
Beyaz peynir topları, roka ve domatesler 250 gr Ezine beyaz peynir (sert ve yağlı olmasını tercih edin) 1 avuç dolusu taze kekik 1 avuç dolusu biberiye 2 çorba kaşığı çörekotu sızma zeytinyağı Beyazpeyniri ezin, içine kekiği, biberiyeyi ve zeytinyağını katın. Ufak toplar haline getirip, çörekotuna bulayın. Marine domatesler ve roka ile servis edin. Marine domatesler: 4 adet domates, ince dilimlenmiş 3 diş sarmısak 1 dal taze kekik 20 adet cherry domates 1 demet roka deniz tuzu kırmızı şarap sirkesi Zeytinyağı ve 2 diş sarmısakla fırın kabına koyduğunuz cherry domatesleri 185ºC deki fırında 20 dakika pişirin. Dilimlenmiş domatesleri 1 diş sarmısak, kırmızı şarap sirkesi ve zeytinyağı ile marine edin. Tüm domatesleri roka ile karıştırıp beyaz peynir topları ile servis edin. Kırmızı Şarap tavsiyesi; asiditesinin domates ile çok iyi uyum sağlaması ve içerdiği mineral tonları sebebiyle Pinot Noir. Beyaz Şarap tavsiyesi, sahip olduğu tatlımsı aromaların baharatlı tonlarla çok iyi uyum sağlaması sebebiyle Riesling. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:51 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.