![]() |
Fırınlanmış sebzeler ve ılık keçi peyniri salatası; 4 adet pancar 2 adet patlıcan 2 adet sarı, kırmızı tatlı biberler 2 adet taze soğan 1 avuç dolusu cherry domatesler 300 gr keçi peyniri 2 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi 6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 250 gr file badem 2 yumurta sarısı zeytinyağı deniz tuzu taze çekilmiş karabiber Pancarlar dışında bütün sebzeleri sızma zeytinyağı gezdirip deniz tuzu serpiştirip 200ºC lik fırında 45 dakika pişirin. Pancarları ayrı bir fırın kabında 2,5-3 saat yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri soyup büyük küpler halinde doğrayın. Tabaklayana kadar ayrı kaplarda tutun. Vinegret için; Sirkeyi ve sızma zeytinyağını çırpma teli ile karıştırın. Tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Asiditesini ayarlamak için gerekli hissederseniz bir tutam şeker ekleyin. Ilık keçi peyniri için; Ufak bir kasede yumurta sarılarını çırpın. Keçi peynirini 1 cm kalınlıkta dilimlere ayırın. Kestiğiniz keçi peynirlerini önce yumurta sarısına sonra file bademe bulayın. Teflon tavaya ince bir satıh oluşturacak kadar zeytinyağı koyun orta ateşte bademe buladığınız peynirleri kızartın. Sebzeleri vinegretle karıştırın. Ilık keçi peynirini de üstüne koyup servis edin. İsteğinize göre sebzeler de ılık olabilir. Şarap tavsiyesi; Ilık keçi peynirinin yoğun lezzetini dengeleyen Terra Sultaniye. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:49 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.