![]() |
Dereotlu kabak çorbası 5 adet kabak 1 adet soğan, doğranmış 1 diş sarmısak ezilmiş 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 lt tavuk suyu 1 demet dereotu taze çekilmiş karabiber 4 dilim ekmek Orta boy bir tencerede zeytinyağı ile sarmısak ve soğanı kısık ateşte öldürün. Kabakları küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. 5 dk hepsini birlikte çevirin. Tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın ve kabaklara ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika tıkırdatın. Dereotunu ince doğrayıp çorbaya katın. Çorbayı blender dan geçirin. Tuz ve biberle tatlandırın. Ekmekleri 150 derecelik fırında 1 saat kadar kurutun. Çorbayla servis edin. Arzunuza bağlı olarak çorbanızı krema ile yoğunlaştırabilirsiniz. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:23 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.