![]() |
Otlu börek 500 gr yufka 125 gr süt 125 gr tereyağı 500 gr roka 500gr ıspanak 2 adet taze soğan 1 avuç taze nane, fesleğen, maydanoz 100 gr beyazpeynir zeytinyağı Orta ateşte tavaya bir çorba kaşığı zeytinyağı koyun. İnce doğranmış taze soğanı ekleyin ve sote edin. Yıkanmış ve temizlenmiş rokayı, ıspanağı ve otları ekleyip öldürün. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma beyaz peyniri rendeleyin. Ufak bir tavada tereyağını eritin. Eriyen tereyağına sütü katın. Yufkayı tezgaha yayın. Karışımı bir fırça yardımıyla sürün. Diğer kat yufkayı yerleştirin. Yufkaları ikiye bölün. Otlu içi düz kenara koyup rulo halinde yuvarlayın. Yanyana dizdiğiniz ruloların üstüne yağ ve süt karışımından sürün. Önceden 190ºC de ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Şarap tavsiyesi: İçerdiği mineraller ve asidin yarattığı dirilikten ötürü Buğu ile mükemmel uyum sağlar. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:35 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.