![]() |
Şarap nasıl yıllandırılır? Şarap şişede yıllandırılır. Şarapların yıllandırılması için ideal mekanlar mahzenlerdir. Şarabın yıllandırılacağı ortam 20 derecenin muhakkak altında olmalıdır. Beyazlar için 7-8 derece, kırmızılar için 14-15 derece makul sıcaklıklardır. Nem oranının yüksek olması gerekir. % 70-80 oranında bir nem oranı gerekir. Yıllandırma için ayrılan yer ışık almamalıdır ve titreşimsiz olmalıdır. Bu koşullarda şarap şişeleri, mantarı şaraba temas edecek biçimde yatık olarak yıllandırılabilir. Sıcaklık değişimleri, mantarın kalitesi, ortamın koşulları şarabın ömrünü etkiler. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:15 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.