![]() |
Rezene tohumlu marine zeytinler 250 gr çizik zeytin 250 gr kırma zeytin 250 gr sele zeytini 250 gr zeytincik 100 ml sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı rezene tohumu 2-3 adet arnavut biberi 1 adet portakal, ince dilimlenmiş 1 adet limon, ince dilimlenmiş 1 avuç dolusu taze kekik 2 adet defne yaprağı Zeytinleri marine etmeden tuzluluk derecelerini anlamak için tadın. Tuzlu bulduğunuz zeytinleri suda bekletip tuzundan arındırın. Bütün zeytinleri karıştırıp süzün ve bir kenara alın. Sızma zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Rezene tohumunu, arnavut biberini, taze kekiği ve defne yaprağını ekleyip ateşten alın. Limon dilimlerini ekleyip zeytinyağının kalanını da ekleyin. Aromalı zeytinyağını karıştırdığınız zeytinlerin üstüne dökün, buzdolabında saklayın. Şarap tavsiyesi: Diri asidi ve taşıdığı zeytin aromaları sebebiyle Terra Öküzgözü ile çok iyi uyum sağlar. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:07 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.