![]() |
Hangi şaraplar taze tüketilir, hangi şaraplar yıllandırılır? Sofra şarabı olarak satılan şaraplar kısa sürede içilmek üzere yapılır. Bunları yıllandırmamalısınız. Rozeler, genç kırmızılar, sek beyazlar uzun süre yıllandırılmaz. Türkiyede üretilen şarapların 10 yıldan fazla yıllandırılmaması iyi olur. Eğer yolunuz yurtdışına düşerse ve uygun tesisiniz varsa Grand Cru, Champagne, iyi Bordeaux şarapları, Porto, Madeira gibi şarapları alıp saklayabilirsiniz. Gelelim Kayra Şaraplarına... Terra öküzgözü, öküzgözü-boğazkere ve boğazkere şarapları ile Buzbağın, uygun koşullarda 6-8 yıl kadar yıllandırılması mümkündür. Tılsım Kırmızının ise 4-6 yıl kadar olgunlaştırılması makbulken, Tılsım Beyazda ve Tılsım Rozede bu süre 2 seneye inmektedir. Kayra ailesinin en genç üyesi olan Cumartesinin kırmızısı için önerilen yıllandırma süresi 4-6 sene iken Beyaz ve Rozede 2 senedir. Bu süreler Kayra Şaraplarının yıllandırılması ile en leziz sonucu alabilmeniz için Kayra uzmanları tarafından önerilmiştir. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:33 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.