![]() |
Şarabı servis ederken nelere dikkat etmeli? Açarken şişe sol elde, tirbüşon sağ elde tutulur. Tirbüşon mantara iyice saplandığında hızlı değil yavaşça çekilir. Şişe bacakların arasına alınarak mantar çıkarılmaz. Kadehlerin renksiz, düz ve desensiz olması tercih edilir. Dar ve uzun bardaklar hava kabarcıkları iyi görünsün diye köpüklü şaraplar içindir. Çok küçük kadehlerle şarap içmek uygun değildir. Sadece şeri küçük kadehten içilir. Kırmızı şarapların daha büyük kadehlerde içilmesi gelenektir. Birden fazla şarap içilecekse beyazdan kırmızıya, gençten yıllanmışa, hafiften gövdeliye, sekten tatlıya doğru gidilir. Şarap çeşidi ve şişesi değiştikçe kadeh de değiştirilir. Bazı profesyonellerin şarap tadımı esnasında bile kadeh değiştirmediklerine rastlanabilir. Bu hata değildir. Çünkü alkol aynı zamanda iyi bir dezenfektandır. Bu gerçeğe rağmen her çeşit şarabı aynı kadehte sunmak özenli bir mekanın ve servis elemanının yapmaması gereken bir davranıştır. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:56 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.