![]() |
Şarap yemek eşleşmesinde nelere dikkat edilmelidir? Şarap sofrasında aslolan masadakileri birbirine ezdirmeden, hepsinin hakkını vererek, tatları yücelterek dünya nimetlerini değerlendirmektir. (Bu tavrı masadaki insanlara da gösterirseniz onlar da mutlu olur.) Kırmızı ete kırmızı, beyaz ete beyaz şarap basit bir kuraldır. Balık ve diğer deniz mahsulleri beyaz şarapla, ille kırmızı içilecekse hafif tatlı kırmızılarla iyi gider. Peynir her şarapla iyi eşleşir ama çok yağlı ve tuzlu peynirlerle hoş olmaz. Tuzlu yemekler ile tatlı şaraplar birbirinin tadını açığa çıkarabilir. Tatlı ve meyvayla dömisek beyazlar, rozeler ve köpüklü şaraplar içilir. Yine de herkesin keyfine özel bir hareket alanı vardır. Yan masaların burun kıvırmasına takılmazsanız istediğiniz gibi için, kim karışır. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:04 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.