![]() |
Degüstasyon nedir, nasıl yapılır? Degüstasyon tadım demektir. Görsel, kokusal ve tadsal olarak şarabın incelenmesidir. Lokantada davet sahibinin yaptığı iş de ufak çapta bir degüstasyondur. Degüstasyon şarapta test edilecek uyaranların dışında her türlü uyarıcıdan arındırılmış ortamlarda yapılmalıdır. Doğal ışığa yakın bir aydınlatmada, açık renk duvarlı, kokusuz, temiz bir mekanda, beyaz masa örtüsü örtülmüş bir masada, parfüm kullanmamış, ağızda tat bırakmayan yemekler yemiş kişilerce yapılır. Eğer, birden fazla şarap çeşidi tadılacaksa, tat ve koku alma hassasiyetini uzun tutabilmek için beyazdan kırmızıya, gençten yıllanmışa, sekten tatlıya doğru bir yol izlenmelidir. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:36 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.