![]() |
Şarabı kırmızı, beyaz ya da roze yapan nedir? Üzümün çeşididir diyebiliriz ama eksik kalır. Yapılışındaki yöntemler de şarabın rengini değiştirebilir. Ama kırmızı şarap yapmak için her zaman kırmızı üzümler, beyaz şarap yapmak için ise genellikle beyaz üzümler kullanılır. Kırmızı şarap tane ve kabuklarıyla birlikte fermantasyona tabi tutulur, beyaz şarap ise şıra elde edildikten hemen sonra tanelerinden/kabuklarından ayrılır. Kırmızı ve beyaz şarabı karıştırınca elimize geçen şarap ise roze olmaz. Roze şarapların bu şekilde yapıldığı inancı batıldır. Roze de kırmızı üzümden yapılır. Ancak şıra tanelerle birlikte bekletilirken istenen pembeliğe ulaştığında tanelerden/kabuklarından ayrılır. Bu şıra beyaz şarap gibi fermantasyona tabi tutulur. Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:59 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.