![]() |
Patlıcan beğendili risotto Risotto 220 gram Patlıcan Kurusoğan 15 gram Beyaz Şarap 1çay bardağı Defne Yaprağı 2 dal Et suyu 1 litre Taze fesleğen 5dal Permasan 15gr Tereyağı 1 çorba kaşığı Tuz ve karabiber Tereyağının bir kısmını tavada eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra rizottomuzu ilave edip şarapla çektirerek et suyunu ekliyoruz. Önceden hazırlamış olduğumuz patlıcan pürelerini ilave edip 5 dakika karıştırıyoruz. Kıvamını elde edince tereyağını ve permasanını karıştırarak servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun. Şarap tavsiyesi; Terra de France Sauvignon Blanc Bu tarif ve fotoğraf La Favoritanın Şefi Muharrem Bilginsoydan alınmıştır. Şefin diğer tariflerini okumak için tıklayınız Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:18 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.