![]() |
Sebze soslu bonfile Malzemeler: 150 gr. bonfile 1 adet orta boy patlıcan 20 gr. mantar 30 gr. domates 30 gr. biber 15 gr. soğan 2 dal taze fesleğen 5 dal maydanoz 1 diş sarımsak 1 tablet et suyu Bonfilemizi ızgarada pişiriyoruz. Bütün patlıcanı soyup yelpaze şeklinde koparmadan dilip yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanı bir havlu kağıdın üzerine çıkarıp yağını iyice alıyoruz. Sosumuzu da hazırlarken soğan, biber, mantar, sarımsak ve domatesimizi sırasıyla pişiriyoruz. En son et suyunu, tuzu, karabiberi, maydanoz ve fesleğeni koyup sosumuzu da tamamlamış oluyoruz. Servisimizi hazırlarken pişirmiş olduğumuz bonfileyi ince dilimler haline getirip yelpaze şeklindeki patlıcanların arasına dizip üzerine sosunu koyup keyifle yiyoruz. Şarap tavsiyesi; Terra de France Cabernet Sauvignon Bu tarif ve fotoğraf La Favoritanın Şefi Muharrem Bilginsoydan alınmıştır. Şefin diğer tariflerini okumak için tıklayınız Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:20 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.