![]() |
Ahtapotlu Enginar Malzemeler: Ahtapot 50 gr Sarı ve kırmızı biber 15er gr Patlıcan ve kabak 20şer gr Salatalık 30 gr Taze soğan 30gr Taze kekik 1 dal Yeşil zeytin 2 adet Hardal 10 gr Zeytinyağı 15 gr Tuz, karabiber 1er tutam Hazırlanışı: Pişirdiğiniz ahtapotları zar şeklinde doğrayın. Aynı şekilde salatalığın dış kısmını, renkli biberleri, yeşil zeytini ve taze soğanı da doğrayın. Zar şeklindeki ahtapotla birlikte karıştırın. Bu karışımın içine hardal, zeytinyağı, taze kekik, tuz ve kara biber ekleyerek harmanlayarak 20 dakika bekletin. Dereotu, midye kabuğu ve nar ekşisi ile dekore edip servise hazır hale getirin. Şarap tavsiyesi; Terra de France Sauvignon Blanc Bu tarif ve fotoğraf La Favoritanın Şefi Muharrem Bilginsoydan alınmıştır. Şefin diğer tariflerini okumak için tıklayınız Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:35 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.