![]() |
Biberli Peynirli Tortelli Biberli 4 Peynirli Tortelli (Krema soslu) Malzemeler: 20 gr Gorgonzola 10 gr Gouda 20 gr Rikotta 20 gr Permasan 1 çorba kaşığı közbiber püresi 300 gr un 3 adet yumurta Yarım çay kaşığı tuz İlk önce yumurta, un, tuz ve kırmızı köz biber püresini koyarak hamurumuzu yapıp merdane ile ince bir şekilde açıyoruz. Daha sonra yuvarlak bir kalıp yardımı ile kesiyoruz. Daha sonra 4 peynirimizi karıştırıp yuvarlak kestiğimiz hamurları gül şeklinde yapıyoruz ve makarnamızı hazır hale getiriyoruz. Sosumuzu hazırlamak için 1 diş sarımsak, 10 gr mantar (porçini olursa iyi olur) kullanıyoruz. 1 su bardağı krema, tuz ve karabiber koyarak sosumuzu da hazır hale getiriyoruz. Kaynayan suya yapmış olduğumuz makarnaları atıp 1 dakika pişirip sosla karıştırıp afiyetle yiyoruz. Okura Not: Tortellini daha sık duyulan bir yemek olduğu için Tortelli ismi garip gelebilir. Torteli, tortelininin büyüğü demektir. Şarap tavsiyesi; Terra de France Pinot Noir veya Terra de France Sauvignon Blanc Bu tarif ve fotoğraf La Favoritanın Şefi Muharrem Bilginsoydan alınmıştır. Şefin diğer tariflerini okumak için tıklayınız Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:51 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.