![]() |
Demi Glace Soslu Sebzeli Dil Balığı Balığın hazırlanması: 185 gr dil fileto 20 gr kabak 20 gr havuç 15 gr soğan 10 gr zeytinyağı 10 gr soyasosu 1 çay kaşığı karabiber Dil filetosunu çok ince bir şekilde açın. Kabak, havuç, soğan, soyasosu ile pişirdiğiniz sebzeleri ılık bir hale geldikten sonra ince açtığınız dilbalığına koyarak rulo yapıp, fırında 150 derecede 15 dakika pişirin. Demiglas sosla servis ediyoruz. Demiglas sosun hazırlanması: Kemik Defne yaprapı Karışık mevsim sebzeleri Kırmızı şarap Un Su Kemik, defne yaprağı, karışık mevsim sebzeleri ve kırmızı şarabı suya koyup 8-10 saat kadar kaynatıp süzün. Daha sonra unla bağlayarak sosu hazır hale getirin. Garnitür olarak risottonun hazırlanması: 80 gr risotto 1 çay kaşığı permasan 10 gr soğan 15 gr tereyağı 80 gr beyaz şarap 100 gr tavuksuyu Yarım çay kaşığı mürekkep Garnitür olarak kullanacağımız risottayı yapmak için ben Riso Scotti pirincini kullanıyorum. Soğanları bir tavada altın sarısı olana kadar soteleyin. Orta ateşte pirinçleri ekleyin ve tahta bir kaşıkla 3 dakika çevirin. Daha sonra mürekkep balığının mürekkebini ilave edin ve tavuk suyunu pirinçlerin üzerini kaplayacak şekilde ekleyin. Pirinçler suyunu çektikçe yaklaşık 15 dakika tavuk suyunu ve beyaz şarabı devamlı azar azar ekleyip risottomuzu hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.Şarap tavsiyesi; Terra de France Merlot-Cabernet Sauvignon Bu tarif ve fotoğraf La Favoritanın Şefi Muharrem Bilginsoydan alınmıştır. Şefin diğer tariflerini okumak için tıklayınız Kaynak: Şarap Günlüğü |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:53 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.