![]() |
Mutfakta Lezzet İpuçları Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz. Türk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 kesme şeker koyun. Buzdolabınız bozuldu ya da boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaklardır. Evvelden haşladığınız patatesi mutfakta işiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu işleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir. Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem de daha lezzetli olur. Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:37 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.