![]() |
Malzemeyi Hazır Etme Buz kalıplarınızı suyla ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon veya dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz. Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur. Pasta yaparken katı yağ kullanacaksanız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin. Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir. Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır. Her yemek için sarımsak soymaktan bıktınız mı? O halde sarımsakları topluca soyun ve buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın. Yemek yapacağınız zaman da poşetten istediğiniz kadar çıkartıp yemeğe koyabilirsiniz. Evde abur cubur çok yeniyor, bisküviler, çikolatalar yarım bırakılıyorsa; kalan bisküvileri bir fırında birkaç dakika ısıtabilir, eski taze formuna sokabilirsiniz. Limon kabuklarını atmayın, kurutun. Gerektiğinde rendeleyerek pastalarınıza ve kurabiyelerinize limon kokusu vermekte kullanabilirsiniz. Etiketler: Mutfak, Yemek Mutfak kategorilerine Apr 21st 2008 tarihinde gönderilmiştir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:03 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.