![]() |
Mutfak İçin Çeşitli Pratik Fikirler Portakalın suyunu iyice çıkarmak istiyorsanız, sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletin. Dondurulmuş gıdaları çözdürürken, buzdolabının alt raflarında bırakmak daha doğru olur. Bayatlamış ekmekleri kullanmak için, su serpin vefolyo kağıt içinde 5-10 dakika fırında bekletin. Lahananın pişme suyuna elma kabuğu katılırsa, kötü koku hemen yok olur. Hamur dinlendirilirken üzerine nemli bir bez örtülürse daha kolay açılır. Etler, aynı miktarda süt, soğan rendesive zeytinyağı karışımı ile ovulup, 10-12 saat buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur. Alınan balık, soğuk su dolu bir kaba koyunca, hemen dibe çöküyorsa taze demektir. Fazla miktarda sarımsak bir seferde soyulup, zeytinyağı dolu bir kavanoza atılarak uzun zaman saklanabilir. Makarna ve hamur işlerine konacak peynir, kolay rendelemek için, buzlukta 15 dakika bekletilir. Mantarlar, tuzlu ve limonlu suda 5 dakika bekletilirse, kararması önlenir. Mantarlar, kese kağıdına konularak buzdolabında muhafaza edilir. Kızartma yapılacak sıvı yağın içine bir tutam tuz katılırsa, yağın sıçraması önlenmiş olur. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:51 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.