Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/pratik-bilgiler/)
-   -   çocuk odasından genç kız odasına geçiş! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/pratik-bilgiler/92639-cocuk-odasindan-genc-kiz-odasina-gecis.html)

bluemoon24 03-01-2009 02:26 PM

çocuk odasından genç kız odasına geçiş!
 


IKEA ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışmamızda bu ay 9 yaşındaki Nisan'ın odasına konuk olduk. Şeker pembesi oda, farklı renklerin karışımıyla bir genç kız odasına dönüştürüldü.









önce











sonra









odanın ilk hali



Pembe rengin ağırlıklı olduğu odada, Barbie bebek teması işlenmişti. Çalışma masası genişletilerek, Nisan'a

yaratıcılığını kullanabileceği geniş bir alan yaratılması gerekiyordu. Pembe renkli perdeler yatak ile uyum

sağlamasına rağmen odanın karanlık olmasına neden oluyordu. Yere serilen kilimler, beyaz parkenin

güzelliğini saklamaktaydı. Odadaki aydınlatma yeterli değildi. Nisan'ın motivasyonunun artması için farklı noktalardan aydınlatma gerekiyordu.





Nisan'ın annesi Meltem Hanım, okullar kapandıktan sonra kızına bir sürpriz yaparak kızının odasının fotoğraflarını göndermişti. Antalya'da tatil yapan Nisan ile konuşarak onun zevk ve beğenilerini öğrendik. Onun istekleri doğrultusunda IKEA İç Mimarı ve Görsel Sunum Müdürü Sandra Dijk ve ekibi odanın ölçülerini alarak işe başladı.

IKEA ekibi tarafından Nisan'a, adının anlamına uyacak ''bahar'' gibi rengarenk bir oda yapılması planlandı. Odanın minik sahibi resim yapabileceği büyük bir çalışma masası ve odada oyun oynayabileceği bir mekan yaratılmasını istiyordu.







Beyaz, mavi, yeşil, sarı ve kırmızı renklerini de çok seviyordu. Yeni mobilya ve aksesuarların seçiminde oda sahibinin seçtiği tüm renklerin kullanılmasına özen gösterildi. Vika blecket çalışma masası, Dalsev yatak ve Stranda iki kapılı dolap açık renklerden seçildi. Oda, Jotun tarafından mavi ve beyaza boyandı. Çalışma masasının önüne konulması planlanan duvarda, mavi renk tercih edilmesi huzurlu bir çalışma ortamı yaratma isteğinden kaynaklandı. Nisan'ın ders çalışırken sıkılmaması ve resim yaparken ilham alması için çalışma masasının üzerine renkli aksesuarlar, boyalar, fırçalar konuldu. Ayrıca boyama yaparken ışığı doğru açılardan alabilmesi için çalışma masasına aydınlatma monte edildi. Odanın duvarına da desenli perdelere ve nevresim takımına uyumlu çiçekli bir tablo asıldı.



Okula giderken hazırlıklarını rahatlıkla yapabilmesi ve okul eşyalarını düzen içerisinde tutabilmesi için saklama çözümleri yaratılması da bir diğer önemli konuydu. Bunun için çalışma masasının üzerine raf sistemi eklendi. Yatağının başucuna komodin konuldu. Yatağın altına ise Degernes rattan yatak altı eşya saklama çözümleri yerleştirildi. Dolabının üzerine Kassett kutular yerleştirildi ve duvarlara askılıklar takıldı. Odanın aydınlatması üç farklı noktadan yapıldı. Hasır tavan lambasının yanı sıra, rahatlıkla çalışılabilmesi için masa lambası ve yatakta da kitap okunabilmesi için duvar lambası takıldı.









oda sahibinin yorumu



''Eski odam tek renkti. Artık ondan sıkılmıştım. Odamın rengarenk olmasını istiyordum; şimdi odam gökkuşağı gibi. Ayrıca resim yapmayı çok seviyorum. Çalışma masamda rahatlıkla resim yapabileceğim. Odamı çok çok sevdim. Herkese teşekkür ederim.''









Kaynak:Evdergisi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:16 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.