Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/pratik-bilgiler/)
-   -   hayallerim ve ben (http://www.hayatimdegisti.com/forum/pratik-bilgiler/92578-hayallerim-ve-ben.html)

bluemoon24 03-01-2009 02:23 PM

hayallerim ve ben

''Önümüzdeki dönemde gereksinim duyabileceğim tasarımlarla ilgili biraz hayal kurdum da...''

Sabah gözümü açıp duşa giriyorum. Keyifsizim. İstanbul'da su sıkıntısı bekleniyormuş. Rezervlerde 6 aylık su kaldığı için kısıntı yapılacakmış. Suyu düşüncesizce akıtmamak lazım diye düşünürken, birkaç ay sonra dergide su depolama çözümlerine ait konu yapılabileceği aklıma geliyor. Kendimi İstanbul'un değişik bölgelerinde çeşitli boylarda, şık kova, bidon ve maşrapa ararken düşünüyorum. Acaba su depolama malzemelerinin 'tasarlanmış' olanı var mıdır? Mesela IKEA'ya gittiğimizde üzerinde 'YENİ' etiketi olan kocaman ve fonksiyonel bir bidon görecek miyiz? Arkasında da gülümseyen bir ifadeyle tasarımcısı, ''akan suyun kıymetini bilemediniz, ama dua edin ki ben varım ve size bu ürünü tasarladım'', diyen ifadesiyle.

Tasarlamak demişken, bir başka IKEA tasarımcısının bir başka tasarımı hayatıma müthiş bir renk kattı. Şu, yandaki fotoğrafta görülen kuş formundaki pilli aydınlatmalar? Onları gördüğümden beri bahçemle ilgili hayaller kuruyorum. Bir sürü alıyorum ve çimlerin arasına yerleştiriyorum. Mavi, mavi parlıyorlar. Bazen hepsini çalışma masama koyuyorum, mum ışığı niyetine. Sevdim ben onları.

Falımda yeni bir döneme gireceğim yazıyor. Aşk, para, ne değişecek hayatımda, insan belirtir. Her sabah bir anlam yüklemeye çalışıp başaramadığım falıma yine sinirlenip gazeteyi katlayarak çalışma köşeme geçiyorum. Mavi duvarlar ve kocaman tik masa ile bu yaz yine başbaşayız.

cin fikirlerin nereden çıkacağı belli olmaz!

Duvarlarımızı not defteri olarak kullanmaya ne dersiniz? Ben en sık kullandığım tart hamuru tarifini duvarıma yazdım. Biraz da şık olsun diye noktalama işaretlerini elimdeki artık kumaşları değerlendirerek çiçek formunda figürler keserek yaptım. Masa ve tabure IKEA'dan, sandalye Çağlayan'dan. Çok

severek aldığım şeffaf resim çerçeveleri ise Adressistanbul'daki Alevli'den. Kırmızı

kaşıklığı, kırtasiye malzemelerimi yerleştirmek için kullanıyorum.

Bu kırmızı şirin şey birkaç saat önce aileden kalan eski bir çalışma masasının çekmecesiydi.

Masa, ayakları kırık olduğu için çöpe gidiyordu ki

çekmecesini almak aklıma geldi. Güzelce boyadık, minik tekerlekler taktık. İşte sizi çok amaçlı bir

sepet. Dilerseniz masa üzerinde veya dolap içinde istediğiniz şekilde değerlendirebilirsiniz.

çalışırken dağınık bir görüntü olmasın!

Duvarda duran raflarımızın altını da notlarımızı asmak için kullanabiliriz. Hatta bunu yaparken eski

günlerdeki çamaşır asma mantığını kullanıp basit bir ip ve birkaç mandaldan yardım alabiliriz. Çok sempatik olmamış mı?

Çalışma odalarına değişik alternatifler

üretmek isteyenler için iyi bir fikir. Tekerlekli

askılarınızı, dosyalarımızı depolamak için

kullanabiliriz. Nasıl mı? Mudo Concept'de

satılan neşeli renklerdeki elbise askılarına asarak. Ayrıca kırtasiye malzemelerimizin

fazlasını da Bauhaus'da satılan plastik

kutulara koyarak asabiliriz. Çekmecelere

gerek kalmadı artık.

Kaynak:Evdergisi

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:25 PM.