![]() |
zaman ve enerji tasarruflu fırınlar Yeni teknoloji fırınlarda artık birçok yemeği kokuları birbirine karışmadan aynı anda pişirebiliyor; bu sayede zamandan ve enerjiden tasarruf edebiliyorsunuz. Yemek kokularına elveda XXL solo model: www.boschevaletleri.com Teleskopik tepsi özelliği, fırın tepsisinin tamamının bir ray sistemiyle raf ile aynı seviyede çıkarılabilmesini sağlıyor. Birden fazla çeşit yemeğin bir arada pişirildiği zaman bile, ortamda istenmeyen yemek kokularının oluşmasını engelliyor. Fırının ocak kısmında bulunan çift halka sayesinde ocak gözü hem içten hem de dıştan yanıyor. Programlayın pişirsin CR 5311MW: www.vestel.com.tr Multifonksiyonel fırın, bir gözü Wok'lu olmak üzere 4 gözü gazlı ocağa sahip. 2 derin tepsi ve bir tel ızgarası mevcut. Otomatik gaz kesme emniyeti, özel alt bölmesi, 24 saat programlanabilir saat, ızgara yapabilme, doğalgaz ve LPG kullanabilme özelliklerine sahip. Hamur işleri tam kıvamında FRM 5500: www.profilo.com.tr Multifonksiyonel çelik fırın, özel pizza kademesiyle birçok lezzetin yanı sıra hamur işlerini de tam kıvamında pişiriyor. Gaz emniyet sistemi, evlerin güvenliği için öne çıkan bir özellik. Kaplardan dökülecek sıvının, rüzgarın veya kontrol düğmesi dışında herhangi bir etkenin ateşi söndürmesi durumunda sistem gaz akışını otomatik olarak kesiyor. Tavuk çevirme de yapıyor ACM 868 IX: www.whirlpool.com.tr A enerji sınıfındaki fırında hem doğalgaz hem de LPG kullanılabiliyor. Vitroseramik ocak, pizza fonksiyonu, 24 saat programlanabilir dijital saat, normal ızgara, tavuk çevirme ızgarası, fanlı hava dolaşımı, turbo fan, buz çözme fonksiyonu, çocuk kilidi gibi özellikleri bulunuyor. Kap-kacak çekmecesi de var HM725200T: www.siemens.com.tr 4 gözü gazlı (2 normal, 1 güçlü, 1 ekonomik) fırının, tek elle ateşleme, gaz emniyeti, çelik ocak ızgarası, tepsiler için tel raf sistemi, manuel ayarlı hızlı ön ısıtma, SymControl kap-kacak çekmecesi gibi özellikleri bulunuyor. LPG'li fırın yüksekliği ayarlanabilir ayaklara sahip. Püf noktaları *Kurutmaması için: Fırında pişirdiğiniz et veya tavukların kurumaması için, fırınınıza içi su dolu küçük bir kap koyun. *Koku: Fırında kızartma yaparken bütün mutfağı dolduran dumandan şikayet ediyorsanız kızarttığınız yiyeceğin altına bir tabak dolusu soğuk su koyun. Su, bütün koku ve yağı emecektir. Fırın bakımı ve temizliği *Temizliğe başlamadan önce fırınınızı kapatın ve fişini çekin. * Temiz nemli bir bezle fırının içini temizleyin. Eğer fırınınız çok kirlenmişse bulaşık deterjanı kullanılabilir. Kesinlikle aşındırıcı deterjan kullanmayın. Bıçak gibi kesici aletlerle lekeleri çıkarmaya çalışmayın. * Cihazın dış cephelerini sıcak nemli bir bezle silin. *Kontrol panelini nemden uzak tutun. Yumuşak nemli bir bezle silin, ancak deterjan gibi maddeler kullanmayın. * Cihazın içinde ya da dışında buğu oluşması çok normaldir. Buğuları temiz ve kuru bir bezle temizleyin. *Cihazın kapağı ya da kapak kolu hasarlıysa yetkili servise tamir ettirmeden kullanmayın. Kaynak:Evdergisi |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:45 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.