Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/pratik-bilgiler/)
-   -   Balık saklama ve pişirme teknikleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/pratik-bilgiler/92288-balik-saklama-ve-pisirme-teknikleri.html)

bluemoon24 03-01-2009 02:08 PM

Balık saklama ve pişirme teknikleri
 


Aldığınız balığı eve getirirken –özellikle eviniz uzak veya eve gelmeniz çok

zaman alacaksa- imkanınız varsa suyun içinde taşıyın. Alışveriş yapıyorsanız

balığı en sona bırakın. Unutmayın; balığı oda sıcaklığında ve suyun dışında 1-2

saatten fazla tutmamalısınız.



Eve vardığınızda mümkünse hemen tüketin. Yok, daha sonra yiyeceğim

diyorsanız, pullarını ve içini vakit kaybetmeden temizleyin, yıkayın ve iyice

kurulayın. Son olarak 2 gün içinde tüketmek şartıyla plastik bir kabın

içerisinde buzdolabında saklayabilirsiniz.



Taze balıktan maksimum lezzet almak için kısa sürede tüketmenizi öneririz.

Bunun için de en ideal pişirme tekniği ızgara ve haşlamadır.



Izgara yapacaksanız balığın iri ve yağlı olmasına dikkat edin. Yağlı balık

için mevsimini bilmek veya bir bilene danışmakta fayda var. Balığa soğan suyu

ve zeytinyağı sürün ve 2-3 saat öylece bekletin, daha sonra ızgara yapın. Çabuk

pişmesi için parçalara bölüp, şişe geçirmeyi de deneyebilirsiniz. Hem çabuk

pişmesi hem de çatlamasını önlemek için balığın iki tarafına bıçakla çizik

atın.



Kızartma sevenler büyük balıkları dilimleyerek, küçük balıkları ise bütün

olarak pişirmeliler. Balığın tavaya yapışmasını önlemek ve lezzet katmak için

una veya muadili harç ve soslara bulayın.



?



Haşlama yapacaklar beyaz etli balıkları (Kefal, levrek, kırlangıç v.b.) tercih

etmeliler. Eğer çorbasını yapmak istemiyorsanız, kesinlikle önceden kaynamış

suya balığı atmayın, dağılır. Balığı soğuk suya koyun ve kapalı bir kapta

kaynamaya yakın sıcaklıkta pişirin. Kokusunu almak ve lezzet katmak için suyuna

havuç, kereviz ve soğan atın. Ekstra lezzet ve güzel görüntü için dilimlenmiş

limon ekleyin. Piştiğinden emin olmak için de kılçığından kolayca ayrılıp

ayrılmadığını kontrol edin. Ayrılıyorsa şimdiden afiyet olsun.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:48 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.