![]() |
Patlıcanlı Paşa Kebabı (5 Kişilik) MALZEMELER 350 gr Az Yağlı kıyma 1 Dilim Ekmek İçi 3 Adet Patlıcan Yarım demet Maydanoz 1 Adet Soğan Tuz , Karabiber Kızartmak İçin 1 Su Bardağı Sıvı Yağ Sos İçin: ½ Fincan Sıvı Yağ 1 Adet Soğan 7-8 Diş Sarmısak 2 Adet Domates ½ Demet Nane ½ Demet Maydanoz 1 Tatlı Kaşığı Şeker HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alalım. Özleşene kadar iyice yoğuralım. Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri bir kenarda bekletelim. Patlıcanları, 1 çorba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletelim. Daha sonra patlıcan dilimlerini yıkayıp, kurulayalım. Kızgın sıvı yağda patlıcanları hafifçe kızartalım. Alta patlıcan dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizelim. Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı alalım. Küçük doğranmış soğanı ve dövülmüş sarmısakları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesi ekleyip, 2 dakika daha pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave edelim. 1 dakika daha kaynattıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım. Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika fırında pişirelim. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serperek servis yapalım. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:44 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.