Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/pratik-bilgiler/)
-   -   Tas Pilavı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/pratik-bilgiler/91741-tas-pilavi.html)

bluemoon24 03-01-2009 01:41 PM

Tas Pilavı
 
Malzemeler :



1 kg kuşbaşı et

1 kg arpacık soğanı

1 kg pirinç

1 adet havuç

100 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 ½ çay kaşığı tuz



Yapılışı :



Tereyağının 3/2?sini eritin ve etleri yaklaşık 4-5 dakika kavurun. Havuçları ince ince kıyın ve arpacık soğanları ile birlikte ekleyin. Salçaları, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pişirin. Büyük bir tepsiye etin piştiği tencereyi ters çevirin. Tencerenin buharla havaya kalkmaması için üzerine ağır bir şey koyun. Tepsiye 7-8 su bardağı su koyun ve kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. Pişen yemeğin suyunu süzün. Tencereyi ters çevirin, süzülmüş suyu tencereye alın ve 2 litreye tamamlayarak kaynatın. Pirinçleri suya atın. . Piştikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyağını eritip üzerinde gezdirin. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra etli karışımı üzerine dökün ve cacıkla birlikte servis yapın.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:56 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.