![]() |
Armutlu Kıtır Pasta Malzeme - 1 paket Sana yağı - 1 buçuk su bardağı pudra şekeri - 1 adet yumurta - Yarım kg un - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - 1 çay kaşığı tuz - Harcı için; - Yarım su bardağı kuru üzüm - 6 adet armut - 1 su bardağı şeker - 2 yemek kaşığı Sana yağı - 1 tatlı kaşığı tarçın - Az su Hazırlanışı Harcı için; Armutların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız. Küçük bir tencerede doğranmış armutları, şekeri, suyu, sana yağını, taçını ve kuru üzümleri pişirip, soğutunuz. Hamuru; Şeker ve yumuşamış Sana yağını krema kıvamına gelinceye kadar çırpınız. Vanilya ve tuzu ekleyip, ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları karıştırarak ilave ediniz. En son un + kabartma tozunu eleyerek ekleyip hamuru elle yoğurunuz. Kek kalıbını yağlayarak içine aluminyum folyo seriniz. Hamurun yarısını kalıba döküp ufalayarak bastırınız. Üzerine soğumuş harcı ekleyip , kalan hamuru yine ufalayarak üzerine döküp kenarlarını sıkıştırınız. Soğuk fırında 175 derecede 35-40 dakika pişiriniz. Iyice soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip vanilyalı dondurma ile servis ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:24 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.