Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/)
-   -   azmedin sabır ve zaman en iyi ilaçtır (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/921-azmedin-sabir-ve-zaman-en-iyi-ilactir.html)

aysekim 22-02-2007 11:47 PM

azmedin sabır ve zaman en iyi ilaçtır
 
Azmedin!
Bazı uzun vadeli problemlerden dolayı acı çektiğinizde, bir süre için çabalamak ve sonra çaba göstermekten yorulup vazgeçmek çok kolaydır. Yaratıcı imgelemeyle sonuçlar göreceli olarak hızlı bir biçimde oluşmaya eğilim gösterebilir, bu yüzden bu kolayca vazgeçme eğilimi azaltılabilir. Unutmamanız gereken bazı noktalar vardır:
• İlerleme her zaman pürüzsüz ve düzenli olmayabilir. İlerisi için kendinizi dev adımlar atarken gördüğünüz durumlar olabileceği gibi, bazı zamanlarda, yapabileceğiniz şey küçük bir adım atmaktır. Bu durumun sizi endişelendirmesine izin vermeyin. Bilinçaltınız her zaman istediğiniz sonucu başarmanız için çalışıyor. Kendinize söylemeniz gereken şey, probleminizden sonsuza kadar kurtulmanın, sadece beklediğinizden bir ya da iki haftadan daha fazla bir süre alabileceğidir. Eğer bu problem, fazlasıyla uzun bir zamandır yaşadığınız bir şeyse, bu ekstra birkaç haftanın yarattığı farklılık ne kadar olabilir ki? • Kendiniz için başarılabilir amaçlar seçtiğinizden emin olun. Özellikle bu problem uzun zamandan beri süregelen, yani bir hayat boyu devam eden bir fobiyse, bunu, makul, şuurlu zihninizin çok daha kolaylıkla kabul edebileceği küçük parçalara bölmek gerekebilir. Korkmayın çünkü bilinçaltınız bu dev adımı atarak bu durumla başa çıkabilir ama yolunuzda ilerlerken başlangıçta imkansızmış gibi görünen hedefinizle ilgili bir şüphe duyacak olursanız, bu gidişatı kendiniz için daha kolay bir hale getirmek için, sadece belirli bir zamanda tek bir aşama üzerinde yoğunlaşarak bu durumu kolaylaştırın.
Attığınız her adımın önemli olduğunu ve her birinin kendi içinde bir başarıyı oluşturduğunu hatırlayın. Sadece bu sebepten değil, yeni yeni filizlenmeye başlayan özgüveninizin iyiliği için de unutmayın ki, bu yolculuğun kendisi de gideceğiniz yere varmak kadar önemlidir.(alıntıdır)
insanoglunun en büyük sorunudur sabırsızlık.oysa azmin sabrın ve de zamanın birleşmesiyle insan her zorlugu asabilir.yola baslamak yolu yarılamak demektir bence ama onu sonlandırmakta azim gerektiriyor...en küçük engelde yıkılıveriyoruz ve maalesef o yıkıntıyla kurdugumuz bina yerlebir oluyor...hedefinizi bir binaya benzetmek istiyorum.sabır binanın kolonları azim kirişleri zaman da tuglalarıdır bence.ve bunlar ne kadar saglam olursa sallantılara ve depremlere da o denli dayanıklı olurlar.

etf 24-02-2007 08:47 PM

azmedin sabır ve zaman en iyi ilaçtır
 
Benzer bir açıklama linkte. Sanırım yanlış yere yazmışım ama linki
aşağıda
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...p?topic=1124.0
Sevgi ve saygı ile...javascript:void(0);
smiliyface

kadirayvaz 25-02-2007 06:49 AM

Motive edici
 
Güzel özetlenmiş.Motive edici.Tebrikler.

turgay0101 17-04-2007 05:49 PM

azmedin sabır ve zaman en iyi ilaçtır
 
Zaman her şeyin ilacı gerçekten hemen kazanılmış bir başarının yanında zorlu bir başarı kazanmak daha değerli olsa gerek...

BURCU GELEGEN 02-06-2007 01:34 AM

Ynt: azmedin sabır ve zaman en iyi ilaçtır
 
Vermem gereken sınavlardan birde bu asla olmasını istediğim eylemlerin zamanını bekleyemiyorum herşey biranda olsun bitsin istiyorum çokkk hayalciyim

hayalayaz 03-06-2007 09:36 PM

Ynt: azmedin sabır ve zaman en iyi ilaçtır
 
üzülme burcucuğum yalnız değilsin..sabırsızlandıkça, sabrımız sınanıyor,biraz şımarıkmıyım neyim,hep her istediğim hemen olsun diyen insanların bu yönlerine dikkat etmeleri gerektiğini öğrendim,bu gün ev ödevim bu ben şımarıkmıyım????
değilim gibi geliyor ama bilinmezki, hele bir düşüneyim..aççççıkça yazacağım. sevgiler

gulenyuzum 04-06-2007 12:19 AM

Ynt: azmedin sabır ve zaman en iyi ilaçtır
 
tamamen katilitorum sabir her kapinin anahtari
super
258889
alk67

elmayy 08-07-2007 10:58 PM

Ynt: azmedin sabır ve zaman en iyi ilaçtır
 
sitede çok yeniyim ama bu konulara ilgili birir olarak daha çok yer almak istiyorum ve yazdıklarınız için teşekkür ederim.

tiriniti 19-09-2008 12:50 PM

Ynt: azmedin sabır ve zaman en iyi ilaçtır
 
sabırla koruk helva olur derler.tabii iç disiplin çok önemli.küçük adımlar fikrine tüm kalbimle katılıyorum asla vazgeçmemek te tartışmasız doğru bence.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.