Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/)
-   -   özgüveni bir şekilde kaybedince (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/616082-ozguveni-bir-sekilde-kaybedince.html)

varonburak 01-11-2010 04:27 PM

özgüveni bir şekilde kaybedince

Benim özgüvenim genel olarak fazla değildi ama bu gün benden güçsüz olduğunu bildiğim bir çocuğun aniden şiddetine uğrayıp başımın yarılması sonucu özgüvenimi kaybettim... Yani onun benden güçlü olmadığını biliyorum ve başımı kanatmasını da kendime yediremiyordum ve onun suratınada bi tane yumruk atıcaktım ama insanlar tuttuğu için birşey yapamadım konu kapandı ben birşey yapamadan...

Yani şimdi içimde kaldı bu olay benim ona bir yumruk borcum varmış gibi hissediyorum ve özgüvenimi kaybettim :( ne zaman tekrar kazanabilirim özgüveni ne yapmam gerekir yani dediğim gibi şansım yaver gitmediği için karşılık veremedim ve içimde kaldı :(

özgüven telkini dinliyicem bakalım azda olsa işe yarıyıcakmı :/

Işıldayan Safir 01-11-2010 11:13 PM

Cevap: özgüveni bir şekilde kaybedince

Öncelikle çok geçmiş olsun. Evrende her şeyin bir karşılığı vardır. Buna bedel de diyebiliriz. Sizin de muhakkak burada almanız gereken bir ders vardır. Bu tür olumsuz durumlarda genellikle tepkimizi gösteremediğimiz zaman bunu kafamıza takarız.

Onun dışında mutluluğun nasıl bulaşıcı olduğunu düşünüyorsak kötü düşüncelerimizde bulaşıcıdır. Sonucu ise basit: Ne ekerseniz onu biçersiniz. Şiddet çok çirkin bir şey. Dolayısıyla böyle bir durumda karşılık vermediğiniz ya da veremediğiniz için sevinmeniz gerekir. Yoksa size bunu yapan kişiden hiçbir farkınız olmazdı. Şansınız yaver gitmiş. ttli3

Sevgiyle kalın. actionsmile

varonburak 02-11-2010 08:03 PM

Teşekkürler Zerynthia. Verdiğiniz öğüt içimi rahatlattı dedikleriniz doğru ama dediğimiz gibi öc alma duygusuyla insan baş edemiyor :) İlgilendiğiniz için tekrar teşekkürler haklısınız:)

maviinci 02-11-2010 08:13 PM

senin özgüvenin dansöz mü ki bu kadar çabuk kıvırsın :)

teoman_ 02-11-2010 08:24 PM

teknik olarak kavgada dayak yemekde var dayak atmakta bunlar normal şeyler
ama illede içimde kaldı hazmedemiyorum dersen
iki tane çak suratına rahatla
sonrasını sen düşüneceğine o düşünsün superxy

suyahapsettim 03-11-2010 10:50 AM

doğrusu düştün durumda ben olsam kimse tutamazdı herhalde beni o yüzden hissettiklerinde haklısın ama işin gerçeği bu öç alma intikam duygusu bir tek sana zarar verir ben elimden geldiğince bu gibi durumlardan uzak durmaya çalışıyorum kafana takmazsan yararlı olur

varonburak 03-11-2010 11:02 PM

karamuk05 seni kimse tutamazdı ha :) teoman_ onun en küçücük bir yanlışında çakıcam zaman kolluyorum ama çocukta normal bir insan değilki normal olsa zaten birden vurmazdı başıma it...

Sağolun arkadaşlar değerli yorumlarınız için :)

sercanbm 29-11-2010 04:15 PM

bence hissettigin hissin özgüvenle pek alakası yok, çevredekilere küçük düşme ve yenilmeyle ilgili duygular. bunu kendinden silemezsin ancak etkisini çabuk geçirebilirsin. ayrıca fiziksel gücüde çok önemseme, eğer karakterin sağlamsa senden güçlülerde sana müdehale edemezler.

Neptün 29-11-2010 04:24 PM

Geşmiş olsun diliyorum.

Özgüven telkini dinleyip affetme meditasyonları yapabilirsin.

Sevgiler..

Parlayan 03-12-2010 12:40 PM

Alıntı:

varonburak Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 776725)
Benim özgüvenim genel olarak fazla değildi ama bu gün benden güçsüz olduğunu bildiğim bir çocuğun aniden şiddetine uğrayıp başımın yarılması sonucu özgüvenimi kaybettim... Yani onun benden güçlü olmadığını biliyorum ve başımı kanatmasını da kendime yediremiyordum ve onun suratınada bi tane yumruk atıcaktım ama insanlar tuttuğu için birşey yapamadım konu kapandı ben birşey yapamadan...

Yani şimdi içimde kaldı bu olay benim ona bir yumruk borcum varmış gibi hissediyorum ve özgüvenimi kaybettim :( ne zaman tekrar kazanabilirim özgüveni ne yapmam gerekir yani dediğim gibi şansım yaver gitmediği için karşılık veremedim ve içimde kaldı :(

İmgeleme yapmanı tavsiye ediyorum.Derin bir nefesten sonra o ana geri dön ve yumruğu çak.Ve bu konuyu kapat derim. Sürekli yapma ama olurmu gerçeğini yapmaya doğru ilerlersin yoksa. Rahatlıyacağına emin olabilirsin..

aşk kırıntısı 03-12-2010 01:18 PM

bu durum sadece senin içindeki nefreti büyütür ve arkadaşlarının karşısında ezildim psikolojisi seni yer ...çünkü içindeki o söz dinlemez hırsının dizginlerini eline geçirememişsin...biraz zaman ver kendine, kendi benliğini üstün gör ...
sen güzel bir insansın önce...
ve sen bu saçma sapan davranan o çocuğun seviyesin de olmamalısın...dilerim o da o yaptığı davranışları bırakır ve adam olur..hem ona o yumruğu atınca sen gerçekten istediğin o kişi mi olucaksın?bunu sor bakalım kendine..

kuzusu 03-12-2010 04:02 PM

Alıntı:

varonburak Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 776725)

bu gayet normal bi duygu cünkü bizlerde herzmn olur mesela bazen bana biri beni kızdıracak bişey sölüyo o anda ne diyecegimi bilemiyorum daha sonra niye söle sölemedim niye böle söylemedim ki diye icim icimi yiyo ama zamanla unutuyorum cünkü zaten senin insanlar karsısında bi kimligin vardır ve bir olayla o kimlik cok fazla degişmez sende ii biliyosun ki ani bi saldırıya ugramıssın ve bu senin gücsüz oldugunu göstermez simdilik kendini bu olaya odaklama intikam gününü beklersen gelmek bilmez hayatı akısına bırak ve kendini gücsüz hissetme herzmn basın dik olsun ne kadar kendine güvenli görünürsen insanlar da seni öle kabul eder

varonburak 10-12-2010 03:55 PM

hepiniz sağolun tavsiyeleriniz çok iyi oldu :)

Orizzonte 16-12-2010 01:46 AM

Sen o elemanın adresini versene bana ;))

theodora 16-12-2010 10:30 AM

iki budist yolda yürüyormuş,birden koşarak gelen adamın biri rahiplerden birine tekme atarak uzaklaşmış.rahip hiçbirşey olmamış gibi yoluna devam etmiş diğeri hayretle arkadaşına dönüp o adama niye birşey yapmadın demiş rahipde ona; bu benim değil ONUN SORUNU demiş.

varonburak 17-12-2010 05:56 PM

güzelmiş :)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:56 AM.