Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/)
-   -   Basit Ama Etkili Bir Egzersiz ! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/5858-basit-ama-etkili-bir-egzersiz.html)

rolex 12-04-2008 11:55 PM

Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Değerli Site Üyeleri:

Site oldukça faydalı, bir o kadar da başarılı bir site. Ritmotrans ile yapılmış mp3'ler, günlükler, makaleler ve daha bir çok paylaşım. Herkesin kendisiyle ilgili faydalanacağı bir çok türden yazılar var. İnceleyebildiğim kadarıyla üyeler bir şeyler paylaşıp kendini geliştirebilme heyecanı ve beklentisi içerisinde. Benim de bir katkımın olması düşüncesiyle bir egzersiz önereceğim. Bu egzersiz teknik bir egzersiz, veya başka bir kitapta yer alan bir yöntem değildir. Ama benim yıllardır uyguladığım, yaşam biçimi haline getirdiğim bir çok arkadaşımın ve uygulayanların başarıya ulaştığı bir tavsiyedir. Ayrıca oldukça da basittir.

Günlük hayatta bir çok problemlerle karşılaşıyor ve bu problemlerin içinde boğuluyoruz çoğu zaman. Her biri birbirinden de karmaşık, biz farkında olmasak da kalıcı etkiler bırakan sorunlarla boğuşup duruyoruz. Halbuki, Bütünün İhtişamından Uzaklaşıp, Noktanın Karanlığında Boğuluyoruz!! Kafamızda belirlediğimiz standart yaşam tarzı ve isteklerimizin dışında olaylar yaşadığımızda, bu nasıl olur ben şunu istemiştim, şöyle olmalıydı tarzından düşüncelere girerek stres tohumlarını ekiyor ve kısa bir süre içinde kendimizi tarifi mümkün olmayan Duygu ve Düşünce bozukluklarının içinde buluyoruz. Sonrasında ise kadere isyan, insanlara öfke, kendinden nefret etme gibi saplantılara bağlanıp kalıyoruz. Kendimizi bu durumdan çıkarmak içinde oldukça çaba sarf ediyoruz. Halbuki olaylara bakış tarzımızı değiştirip hayatı olduğu gibi yaşayabilsek bunların hiçbirisi olmayacaktır.

Şimdi geçmişe takılıp kalma zamanı değil, şu anı yaşayıp geleceğimizi şekillendirme zamanıdır. Zararın neresinden dönülürse kardır. Herkes problemler yaşar. Önemli olan problem yaşamak değildir. Sonrasıdır. Ya da o an yapacaklarımızdır. Mutluluk, hayatın istediğimiz şekilde gelişmesi değildir. Bizim yaşam nedenimizdir. Yani biz her ne yaşarsak yaşayalım, mutlu olmak için yaşamayı seçmeliyiz. Mutlu olmak için şartların gelişmesini beklemek yerine, şartlardan mutlu olmayı benimsemeliyiz. Peki bu nasıl olacak? Söylemesi kolay. Sen benim yerimde olsan neler hissederdin? Bunlar senin başına geldi mi de konuşuyorsun gibi düşünceler gelecektir hemen aklınıza. Gayet normal. Çünkü yaşanan sıkıntılar hemen hatırlanacak ve o duygu yoğunluğu tekrar süzgecinizden geçerek o kısırdöngüye girilecektir.

Sabah kalktığımızda aklımıza düşünceler akın edecektir. Bu düşünceler geceden kalma, dün yaşanan olaylar, yaptığımız tartışmalar vs. İş burada başlıyor. O düşüncelerin kafanıza doluşmasına izin verin. Ama kesinlikle hiç birinin üzerinde durmayın. Onlar bekleyip sizin yorum yapmanızı başka düşünceler kervanına katılmanızı bekleyecektir. Siz yanıt vermeyin. Bırakın onlar dolaşsın kafanızda. Bekleyip bekleyip gideceklerdir. Bu düşünce yoğunluğunu tekrar geldikleri yere gönderdikten sonra, lavaboya gidin ve yüzünüzü yıkayın. Aama her zamankinden farklı olarak. Birkez, iki kez değil en az 5 ila 10 kez arası yüznüzü yıkayın. Aynaya 30 sn. kadar bakın. Ama bu bakışta farklı olmalıdır. Aynadaki kişiye değil, onun gözlerinin içine bakın. Dikkatle bakın. Orada ne görüyorsunuz. Üzgün, gergin, stresli, panikleyen birini mi yoksa mutlu, huzurlu, kendine güvenen ve aynadaki kişiyle çok iyi arkadaşlık kuran birni mi. Büyük ihtimalle ilk söylediğimiz kişiyi göreceksiniz. Bunu fark ettiğinizde bunun üzerinde durmayın. 30 sn boyunca gözlerinizin içine bakın. Ama bu süre içinde en ufak bir olumsuz düşünce kafanızdan geçtiğinde, bu bakışı tekrar baştan alın ve tekrar 30 sn kadar gözlerinizin içine bakın. Pozitif olduğunuz bakışlarla bakın. Pozitif şeyler düşünün ve olumsuz düşünceye bu süre içinde yer vermeyin. Verirseniz tekrar başlamanız gerekecektir. Gözlerinizin içinde parlayan o enerji ışığını iyice farkedin. Bu pozitifliği aynadaki gözlerinizin içine yüklediğinizi onaylayıp kahvaltıya oturmadan, balkondan pencereden mutlaka temiz havayı ciğerlerinize doldurun. Sonra Alabildiğiniz kadar derin nefes alın ve kahvaltınızı yapın.

Sabahın enerjisini içinizde hissederek güne başlayın. Bundan sonrası basit. Gün içerisinde ne yaşarsanız yaşayın olumsuz bir kelime asla kullanmayın. Olumsuzluğu andıracak kelimeler dahi kullanmayın. Pozitiflik orucu tutun. Biraz zor olabilir ilk gün için ama ilk gün bunu başarırsanız diğer günler çok daha kolay olacaktır. İlişki kurduğunuz insanarla güleryüzle konuşun ve bunun farkında olun. İçinizde bir sıcaklık olduğunu hissedeceksiniz. Aklınıza daha önceki olumsuz duygu ve düşünceler mutlaka gelecektir. Asla kabul etmeyin ve o an hemen başka bir şeye, başka bir yere odaklanın ve odaklandığınız şeyin üzerinde düşünceler üretin. Örneğin bir kaleme bakın ve onun nasıl yapıldığını düşünün, veya o an yanınızda ne varsa ona odaklanıp onun oluşumu veya görevi ile ilgili fikirler üretin. Bu sizi olumsuz düşüncelerden uzaklaştırıp rahatlatacaktır. Kendi kendinize gün içerisinde olumlu telkinlerde bulunmayı asla ihmal etmeyin. Bunun bir gereklilik ve yapmanız gerekn bir sorumluluk olduğu bilincine varın. Gün içinde en az 5 kez kendinizle ilgili olumlu, içsel ve sesli telkinlerde bulunun. Bu değişikliğe beyin itiraz edecektir. Eskiyi isteyecektir. Kesinlikle kabul etmeyin. Bu durumun yoğun olduğu zamanlarda veya kötü olduğunuzu hissettiğinizde hemen yer değiştirin. Yani başka bir yere gidin, hava alın, diğer odaya gidin veya lavaboya gidip yüzünüzü yıkayın. Bu şekilde bir hafta bu egzersize kararlılıkla devam edin. Bu egzersizi başaramadığınız zamanlar olabilir bunların üzerinde durmayın ve düşünmeyin. Siz yolunuza devam edin. Yarı yolda bırakmayın. 7 gün sonunda olaylara bakış açınızın değiştiğini, içsel enerjinizi, hayatın farklı yönlerini, yaşadığınız olayların aslında sıradan olaylar olduğunu ve sizi etkilemediğini göreceksiniz.

Pozitif bir insan olacağınız için de pozitif şeyleri çekmeye başlayacaksıınız. Etrafa yaydığımız bu olumlu enerji bize kat kat fazlasıyla geri dönecektir. Daha önce yaşadığınız olumsuz duygu ve düşünceler zinciri yerini tersine bırakacak ve hayatınız tersine dönmeye başlayacaktır. Yani ortaya daha rahat ve mutlu bir yaşam tarzı çıkacaktır. Unutmayın, mutlu olmak demek hayatın istediğimiz şekilde gelişmesi demek değildir.

Bu basit egzersizi uygulayan site dostları, bunları burada paylaşırlarsa sevinirim.

Mutluluk ve Başarı Dileklerimle.

akka 15-04-2008 08:31 PM

Ynt: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Bence en zor egzersizlerden birisi bu.. çünkü ister istemez olumsuz düşünceler oluşuyor ve biz onları kafamızdan atamıyoruz.. bunu yapsak zaten bişey kalmayacak.. paylaşım için teşekürler

asi_mavi2 05-05-2009 02:44 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
en kısa sürede başlamayı istiyorum teşekkürler

gülpor 05-05-2009 08:14 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
rolex slm,paylaşım için teşekkürler,tavsiye ettiğin egzersiz zor gibi gözüksede,uygulanmayacak kadar değil,ben sigarayı senin dediğin bu yöntemle bıraktım,zihnimize her saniye okadar olumsuz düşünce geliyoki,bunu engelleyemiyoruz,fakat yapacağımız, olumsuz düşüncelere bir anlam yüklemeyip,geldikleri gibi gitmelerine izin vermek...senin 7 gün uygulamanı deniycem,hoşçakal...

nevresim 05-05-2009 10:28 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
şimdi zamanım yok ama okuyucam bu yazıyı teşekkürler.

Siyahça 05-05-2009 08:24 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
işe yarar görünüyor, ama önce yüzümde renk değişimi yapacağı kesin...sevincli

teşekkürler arkadaşım...

Water_Nymph 05-05-2009 10:39 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
bu konuda biri bana yardım edebilir mi ? olumsuz düşünceleri izlemek diyosunuz ya ben çogu zaman olumsuz düşünüyor oldgumun bile farkına varamıyorum. olumsuz düşünmeyi beyin otomatige almıs gün boyu aklımdan bir sürü olumsuz şey geçirdigimin farkına aksamları yasadıgım günü birkez daha düşününce varıyorum heran düşüncelerimin hakimi degilim yani bu çok kötü bişey oncelikle bunu degiştirmeliyim ama bir türlü olmuyor düşüncelerime sahip çıkamıyorum bi türlü 4897

Belgin ∞ 05-05-2009 10:57 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Alıntı:

Water_Nymph Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461594)
bu konuda biri bana yardım edebilir mi ? olumsuz düşünceleri izlemek diyosunuz ya ben çogu zaman olumsuz düşünüyor oldgumun bile farkına varamıyorum. olumsuz düşünmeyi beyin otomatige almıs gün boyu aklımdan bir sürü olumsuz şey geçirdigimin farkına aksamları yasadıgım günü birkez daha düşününce varıyorum heran düşüncelerimin hakimi degilim yani bu çok kötü bişey oncelikle bunu degiştirmeliyim ama bir türlü olmuyor düşüncelerime sahip çıkamıyorum bi türlü 4897


Farkındalık alarmı kurun. Telefonunuzun alarmını 1 saat arayla kurun, her çalışında bakın bakalım ne düşünürken yakaladınız kendinizi. Bunu değiştirmek için olumlama yazabilir, yada şükür listenize birkaç madde daha ekleyebilirsiniz.

Water_Nymph 05-05-2009 11:14 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
çok teşekkürler bunu deneyecegim :)

dragon41 07-05-2009 03:19 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
bence hic bir sey zor degildir bende yapabilirim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.