Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Öğretici Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/)
-   -   solunum çalışmaları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/618997-solunum-calismalari.html)

*kelebek* 21-06-2011 10:40 AM

solunum çalışmaları
 
Gevşeme, solunum çalışmalarıyla başlar. Bilinç ve dikkat belirli bir kas grubu üzerinde odaklaştırılır. Kasılma ve gevşemelerin algılanması için çaba harcanır. Düşünce, elden geldiğince çevreden soyutlanır. Bu çalışmalar planlı ve programlı olarak her gün yinelenir.


Özetle, bütün gevşeme yollarında, yöntemlerinde tek ve temel ilke, dikkatin bedenin belirli bölgesine, organına, kaslara, kas gruplarına ya da bir noktaya odaklaştırması, derin ve rahat solunumla endişe, kaygı ve korku düzeyinin azaltılması, kasların gevşetilmesidir.


Gevşeme yoluyla panik nöbetlerini denetim altında tutmak, engellemek ve önlemek için rahatlatıcı, yatıştırıcı solunumu öğrenmek, bunu bilişsel tasarımlar sırasında çabuk ve kolay kullanılacak bir alışkanlık durumuna getirmek gereklidir.


Panik nöbetleri dışında belirli yöntemlerle yapılan çalışmalar rahatlatıcı, yatıştırıcı solunumun öğrenilmesini ve alışkanlık durumuna gelmesini sağlar.


Rahatlatıcı, yatıştırıcı solunumla hem akciğerlerin daha çok havayla dolması, hem de dokuların, organların daha çok oksijen alması sağlanır. Böylece insanın solunum gücü artar, solunum zorluğu korkusu ortadan kalkar.

Solunum çalışmaları yapmak, derin, doğru, rahat soluk alıp vermeyi öğrenmek için kendinize sabah ve akşam saatlerinde beş on dakika zaman ayırın.

• Solunum çalışmalarını açık havada ya da iyi havalar^ dırılan bir odada yapın.

• Çalışma sırasında bol ve rahat giysileri tercih edir Uygun hava koşullarında göğsünüzü, karnınızı açık bire kın.

• Soluk alıp vermeye başlamadan önce bir iki dakika hareketsiz ve elden geldiğince gevşek durmaya çalışır Bunu yaparken gözlerinizi kapayın, düşüncelerden, sorur lardan sıyrılmaya çaba gösterin.

• Sağ elinizi göbeğin altına, sol elinizi göğsün üstün koyup bulunan havayı boşaltın.

• Derin, sessiz ve yavaş soluk alın.

• Solunum havasını üç beş saniye akciğerlerinizde tutuktan sonra yine sessiz ve yavaş olarak dışarı verin. Bunjj yaparken akciğerlerinizde bulunan bütün havayı dışarı at maya çalışın. Ancak bunu. sağlamak için kendinizi zorlamayın.

• Beş on kez böyle soluk alıp verdikten sonra bir iki dakika dinlenin.


•' İlk günler bu tür solunum çalışmalarını sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yapın. Üç beş gün sonra birkaç dakikalık dinlenmeyle üç dört kez tekrarlayın. alıntıdır
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...6YhCBaT4PRPdT7


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.