Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Öğretici Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/)
-   -   Keten tohumunun faydaları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/28068-keten-tohumunun-faydalari.html)

bluemoon24 29-12-2008 01:27 PM

Keten tohumunun faydaları
 
10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok€¦ Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor. Keten tohumunun yararları- Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir.

- Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir.

- Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlı.


- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Menopoza bağlı şikyetleri hafifletir.

- Kalp-damar hastalıklarından korur.

- Kolesterol, şeker seviyesini dengeler.

- Yüksek tansiyonu düşürür.

- Romatizmal hastalıkları önler.

- Sinir sistemini güçlendirir.

- Hafızayı güçlendirir.

- Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir.

- Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir.

- Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.

- Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır.

- Nasırlarda kompres olarak kullanılır.

- Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar.

- Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir.

- Öksürüğü giderir.

- Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır.

- Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır.Keten tohumu ne içerir?- Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri

- Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif

- Protein

- Lignanlar (kansere karşı maddeler)

- Vitaminler

- Mineraller

- AminoasitlerKeten tohumu nasıl tüketilir?- Kaynatılarak içilebilir.

- Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.

- Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada kavuşur.

- Tohum şeklinde de tüketilebilir.

- Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.

- Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.