![]() |
Kantaron ( Hypericum perforatum ) / GuttiferaeDiğer İsimleri : Sarı kantaron, Binbirdelikotu, Kılıçotu, Kanotu. Bilinen Bileşimi :Reçine, pektin, kolin, zamk, hyperin, gensiopikrin, eritramin, eterik yağ, eritrosentaurin, nikotin asidi, protopsevdohiperisin, hiperikodehidrodiantron, rutinkversitin, frangulaemodinantranol, psevdohiperisin. Özellilleri :Tonik / kuvvet verici, aperatif / iştah açıcı, antifebril / ateş düşürücü, mide - bağırsak spazmlarını çözücü, yatıştırıcı, kanamayı durdurucu, antihelmintik / bağısak solucanlarını düşürücü. Önerilen Hastalıklar :Mide ülseri, gastrit, astım, prostat büyümesi, aşırı adet halleri, şeker hastalığı, bronşit, damar sertliği, melankoli, çocuklarda altına işeme, uykusuzluk. Kullanım Şekli ve dozu :1 çay bardağı kaynar suya 5 gr. sap ve çiçek konarak 10 dakika demlendirilip süzülür. Günde 3 defa yemeklerden evvel 1€²er çay bardağı içilir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:39 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.