![]() |
Sumak ( Rhus coriaria, Rhus cotinus ) / Anacardiaceae* Bilinen Bileşimi : Şekerler, tanen, mum, flavon glikozidleri, asidler (sitrik, gal, mallik, tartarik), miristirin ve fustin flavonoidleri, fizetin flavonoidi, Özellilleri : Digestif / hazmı kolaylaştıncı, kabız yapıcı, hafif mikrop öldürücü, antihiperglisemik / kan şekerini düşürücü, antihemorajık / kanama durdurucu, antifebril / ateş düşürücü, diüretik / idrar söktürücü, tükürük artırıcı, sıkıştırıcı, iltihaplanmaya karşı. Önerilen Hastalıklar : Mide ülseri, nefes darlığı, kan tükürme, böbrek hastalıkları, iştahsızlık, ishal. Kullanım Şekli ve dozu : 2,5 bardak kaynar suya 1çorba kaşığı sumak yaprağı konup 10 dakika demlenir. Boğaz hastalıklarında gargara olarak kullanılır veya günde 3 kere birer bardak içilir. Kan şekerini düşürücü ve idrar söktürücü; 4 bardak suya 50 gram kuru bitki konup kaynatılır. Sabah - akşam birer fincan içilir. Yan Tesirleri : Yüksek tansiyonlulara yasak.* |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:51 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.