Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Öğretici Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/)
-   -   Çikolata (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/27650-cikolata.html)

bluemoon24 29-12-2008 01:07 PM

Çikolata
 
İyi bir çikolata kendini, kokusu, rengi, parlaklığı ve kadifemsi dokusu ile

belli eder. Ne çok acı, ne de çok tatlıdır. Hatta biraz tuz katılmalıdır; diğer

bileşenlerin de lezzetini ortaya çıkarmak için. Kırıldığında kenarı düz olmalı,

kırılma sesi duyulmalıdır. Ağıza götürüldüğünde kolayca erimeli ve dil, çikolata

üstünde hiç pürüz hissetmemelidir.

Böyle bir çikolata bulup, yediğinizde kanın akışkanlığını arttırır, damarları

açar, metabolizmanın ürettiği zararlı moleküllerle vücudun savaşma gücünü

arttırır. Bunlar kalp hastalıklarına ve kansere yol açan moleküllerdir. Çikolata

yapımında kullanılan kakao tanelerinin sağlık için yararlı olduğu, yeni

araştırmalar ışığında geçerli ve inandırıcı görünmektedir.

California Üniversitesi tarafından düzenlenen bir araştırmada, gönüllü

deneklerden iki aşamada kan örnekleri alındı. Kan örneği, ilk aşamada aç karnına

alınırken, ikinci aşamada kakao içtikten sonra alındı. Kakao içtikten sonra

alınan kan örneklerinde, kanın pıhtılaşmasında ve kalp hastalıklarının

oluşumunda önemli rol oynayan trombositlerin etkinliğinin azaldığı görüldü.

Buenos Aires Üniversitesi'nden Dr. Cesar Fraga, çikolatada bulunan flavonoid

denilen bileşimin özelliklerini inceledi. Bunun için gönüllülere 80 gram siyah

çikolata verildi. 2 ve 6 saat sonra alınan kan örneklerinde anti-oksidan

sayısının arttığı gözlendi. Anti-oksidanlar, metabolizmanın ürettiği ve

hücrelere zarar veren serbest radikallerin etkinliklerini önlüyor.

Dr. Fraga, çikolata yiyenlerin damarlarında, serbest radikallerin yol açtığı

zararların, çikolata yemeyenlere oranla daha az olduğunu belirtiyor.

California Üniversitesi Kalp Hastalıkları Departmanı'ndan Prof. Tissa

Kappagoda'nın hayvanlar üzerinde yürüttüğü bir çalışma da, çikolatanın içinde

bulunan flavonoid bileşiminin, damar kaslarını rahatlattığını ortaya koydu;

dolayısıyla damarların daha fazla açıldığını tespit etti. Bu sonuç damar

sertliği denilen ve kalp hastalıklarına yol açan rahatsızlığın, çikolata ile

azalabileceğini göstermesi açısından ilgi çekicidir.

Bütün bu sonuçları değerlendiren Nestle Araştırma Merkezi yetkililerinden Dr.

Harold Schmitz, "Bu klinik bulgular, eski bulgularla birleştirildiği zaman

ortaya çok umut verici bir tablo çıkıyor. Bu durumda, çikolatanın kalp

hastalıklarını önleyip önlemediğine ilişkin daha ayrıntılı çalışmaların

yapılması gerekiyor."diyerek görüşlerini belirtmektedir.

Araştırmaların belirli bir firma sponsorluğu ile yapılıyor olması daima

gözönünde bulundurulmalı ve çikolata konusunda da aşırıya

kaçılmamalıdır.



Insulin Vücutta Nasil İş Görür?Diyabet TipleriTip 1 Diyabetin Nedenleri[img]images/smilies/biggrin.gif[/img]aha Fazla Posa Yiyin.Hangi Yiyeceklerde Yağ Vardır?Hangi Yiyeceklerde Protein Vardır?Nişastalı Yiyecekleri Yerseniz Ne Olur?Şeker Yerseniz Ne Olur ?Tip I DiyabetYiyecek DeğişimiDeğişim ListeleriKalp Sağlığını Korumak İçin Ne Yapmalıyız?Daha Az Tuz TüketinYapay TatlandırıcılarUygun Zamanlarda BesleninTip II diyabetYürüyüş Yapmanın FaydalarıDoğru Olan Fiziksel Aktiviteyi SeçmekEgzersize Başlamadan ÖnceFiziksel Aktiviteler


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:32 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.