Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Öğretici Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/)
-   -   Sarımsak Neden Kokar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/26393-sarimsak-neden-kokar.html)

bluemoon24 29-12-2008 11:58 AM

Sarımsak Neden Kokar
 


Sarmısağın anavatanı Hindistan

olarak biliniyor. Tarihin ilk çağlarında Sümerler ve Mısırlılar tarafından ilaç

olarak kullanılmış, yemeklere verdiği lezzet özelliği daha sonra

anlaşılmıştır.Yunan uygarlığında, karşılaşacakları vampirlere karşı

kullanmaları için Olimpiyat atletlerinin yanına verilmiş, bu inanç ortaçağ

Avrupa'sında da kabul görmüş, kurt adamlar ve vampirler gibi şeytani güçlere

karşı boyunlara ve evlerin duvarlarına asılmıştır.Yunan ve Roma

imparatorluklarında asiller, kokusu nedeniyle sarmısağa burun kıvırmış, yiyenler

tapınaklara sokulmamış, ona 'pis kokulu gül' adı verilmiştir. Brahman

rahiplerinin sarmısak yemeleri yasaklanmıştır. Ortaçağda İspanyol kraliyet

aileleri, İngiliz soyluları ve sonradan Amerika'ya yerleşen koloniler de

sarmısak düşmanı olarak vampirlerin tarafında yer almışlardır.Asırlar

boyu kokusu nedeniyle itilip kakılan sarmısağın insan sağlığı üzerindeki

mucizevi olumlu etkileri, sonunda biraz geç de olsa fark edilmiş, sarmısak ilaç

endüstrisinde yerini almış, gıda uzmanlarının en çok önerdikleri bir yiyecek

haline gelmiştir.Sarmısağın kokusu, bünyesindeki kükürtten

kaynaklanıyor. Aslında bir diş sarmısak kokusuz bir kükürt bileşiği içeriyor. Bu

bileşik, sarmısak kesildiğinde, ezildiğinde ya da çiğnendiğinde, hava ile temas

edip 'diallyl sulphide' denilen başka bir kükürt bileşiğine

dönüşüyor.Sarmısağa ünlü kokusunu veren 'diallyl sulphide' geçici bir

bileşik olup, pişirme karşısında bozulur bu da sarmısağın antibiyotik etkisini

kaybetmesine yol açar.Sindirim yoluyla kana karıştığından, nefes ve ter

yoluyla dışarı atılırken çevreye yayılan bu kuvvetli ve keskin kokuyu yok

etmenin bir yolu, soyar soymaz, hava ile temas etmesine fazla zaman bırakmadan

yemektir. Yedikten sonra bir tutam maydanoz veya kahve tanesi çiğnemek de kokuyu

önler.Son zamanlarda piyasaya sürülen sarımsak tabletleri, özel bir

madde ile kaplı olduklarından midede hazmedilinceye kadar koku salmazlar.

Sarmısağın kokusunun yanında küçük bir kusuru daha vardır. Lahana, fasulye,

soğan gibi yoğun bağırsak gazlarına sebep olur.



Ü-V-Y-ZŞ-T-USP-RN-O-ÖMJ-K-LH-I-İGE-FC-Ç-DBAY-ZU-Ü-VŞ-TSP-RO-ÖN


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.