Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Öğretici Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/)
-   -   Yiyeceklerin Tuzlanması (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/26388-yiyeceklerin-tuzlanmasi.html)

bluemoon24 29-12-2008 11:58 AM

Yiyeceklerin Tuzlanması
 
Tuz, suyu çok seven bir kimyasaldır. Yiyecekteki suyu emerek,

bakterilerin gelişmek için muhtaç oldukları nemli ortamı ortadan kaldırır ve

bakterilerin yiyeceği bozmalarını önler. Tuz aynı zamanda bu bakterileri kendisi

de doğrudan öldürür. Günümüzde eti muhafaza etmek için tuza kuvvetli bir bakteri

düşmanı olan 'potasyum nitrat' da ilave edilir. Aslında tuzlama bir tür

pişirmedir. Et ve balığı tuzladığımızda aynen onları pişirmişiz gibi kimyasal

bir reaksiyon oluşur (lakerdayı hatırlayın). Tuzlanan ette proteinler gevşer ve

çözünür ki, bu, et ısıtıldığında olan olay ile aynıdır.



Ü-V-Y-ZŞ-T-USP-RN-O-ÖMJ-K-LH-I-İGE-FC-Ç-DBAY-ZU-Ü-VŞ-TSP-RO-ÖN


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.