Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Öğretici Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/)
-   -   Süt Neden Kaymak Tutar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/26385-sut-neden-kaymak-tutar.html)

bluemoon24 29-12-2008 11:58 AM

Süt Neden Kaymak Tutar
 
Sütün içindekiler değişik fiziksel durumlarda

bulunurlar. Yağ, sütün içinde emülsiyon halindedir. Bir süt damlasına

mikroskopla bakıldığında yüzeye çıkan küçük kabarcıklar halinde yağ tanecikleri

görülür. Laktoz ve proteinler ise eriyik halindedirler.Sütte üç tür

protein bulunur. Bunlardan 'kazein' süte beyaz rengini verir. Diğer ikisi yani

'albümin' ve 'globülin' kaynamış sütteki kaymağı oluşturan ana maddelerdir.

Sıcakla birlikte yoğunlaşırlar, pıhtılaşırlar.Kaynamış sütün yüzeyinde

oluşan tabaka, sütün yüzeyindeki suyun hızla buharlaşması sonucu, proteinlerin,

kalsiyumun ve yüzeye gelen yağ taneciklerinin burada birleşmeleri ve gittikçe

yoğunlaşmaları ile oluşur. Bu tabakada suyun oranı yüzde 29'a düşmüş yağ oranı

ise yüzde 67,5'e çıkmıştır.



Ü-V-Y-ZŞ-T-USP-RN-O-ÖMJ-K-LH-I-İGE-FC-Ç-DBAY-ZU-Ü-VŞ-TSP-RO-ÖN


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:49 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.